Bram Markerink Bouwkunst

Visie

Bram Markerink Bouwkunst wil gebouwen maken die opvallen door de zorg waarmee ze gemaakt zijn. Elk ontwerp is specifiek voor haar opdrachtgever en plek. Het ontwerp moet slim inspelen op alle aspecten die een rol spelen. De wensen van de opdrachtgever, functionaliteit, omgeving, klimaat, historie, techniek, constructie en budget.

Het gebouw moet niet alleen geschikt zijn voor het gebruik waar het voor bedoeld is (wonen, onderwijs, werk, enz), maar ook haar gebruikers uitdagen, behagen en verrassen. Dat kan door in het ontwerp bewust om te gaan met architectonische middelen zoals ruimtelijkheid, lichtval, daglicht, uitzicht, doorzicht en materiaalkeuze.

Als je in Nederland iets wilt bouwen krijg je te maken met een woud aan regels, wetgeving, richtlijnen, beeldkwaliteitsplannen, stedenbouwkundige uitgangspunten, enzovoorts. Om dan toch een gebouw te realiseren dat, buiten dat het voldoet aan al die voorwaarden, ook iets extra’s geeft, is een uitdaging. Een uitdaging die ik graag aanneem. Bij mij gaan deze niet ten koste van de creativiteit, maar wordt er door getriggerd om toch iets bijzonders te maken.

Het soort gebouw dat we maken kan in wezen alles zijn. Van schuur tot villa, van verbouw, uitbreiding tot nieuwbouw.

© 2024 Bram Markerink Bouwkunst

Thema door Anders Norén